Åh, äntligen juletider. I helgen pyntade vi och bakade. Egentligen var det lite sent för att vara mig. I min familj har vi alltid bakat lussebullar runt Elisabetdagen, den 19e november. De ska egentligen vara klara i god tid före första advent. Jag är väldigt traditionell, gör alltid två sorter, vanliga snurror samt "pojkar". Det ska vara russin i bullarna, ett eller två, så att jag vet precis var jag har dem och kan plocka bort dem och ge dem till något av mina barn. Russin i degen är en styggelse och jag har fortfarande fruktansvärda minnen av tillfällen då jag råkat ut för det... En extra påse saffran har jag i varje sats. Det sved lite härom året när en påse saffran kostade över 40 kr, men i år gick det bra. Och jag bakar i alla fall tre satser, och fryser in, de ska räcka in i februari någon gång. När jag bakar ut degen väger jag varje degklump så att alla bullarna blir lika stora. 75g deg blir en, för mig, helt perfekt bulle. Detta är absolut bästa bullen och jag äter minst en om dagen fram till jul. Vi hann baka pepparkakor också under helgen, men där är jag inte lika traditionell och bakar mest för barnens skull.
1 kommentar:
Åhh lussekatter är ju bara såå himla goda..nu blev jag sugen på saffransbak mitt i flyttstöket.. ;) hihi..
Skicka en kommentar